‘Het is net een hond’ Anna Rudolf in PuntWG Amsterdam, t/m 15/3 2020

Tekeningen van Anna Rudolf & Bernadette Beunk in punt WG in Amsterdam
Welkom op de opening: vrijdag 13 maart van 17 – 19 uur!

De tentoonstelling is te zien van 11 t/m 15 maart 2020, van 14 – 18 uur

Bernadette Beunk en Anna Rudolf exposeren hun nieuwste werk in een op elkaar ingrijpende wijze. ‘Ik vroeg Anna als mede-exposant omdat haar werk op alle fronten klopt. Het is krachtig én fijngevoelig. Ze toont durf. Haar beelden willen niet behagen,’ aldus Bernadette.
De muzikale, kleurrijke tekeningen van Bernadette Beunk staan op het eerste gezicht in groot contrast met het expressieve, zwart-witte houtskoolschrift van Anna Rudolf. De werken roepen in samenhang echter prangende vragen op. Is de abstract getekende wereld van Beunk wel zo abstract? En evengoed: is de figuratief ogende wereld van Rudolf wel zo figuratief?
Wat de twee verbindt is de lijn als autonoom uitgangspunt. Trekken bij Rudolf schijnbaar onvoorziene krachten de lijn alle kanten op in haar (bevrijdende?) zoektocht naar ruimte, waarbij er vormen van mensen en dieren kunnen ontstaan (of toch niet?), bij Beunk schrijft de dansende lijn de momentane zijnspartituur van haar schepper uit in een consequent notenschrift waarbinnen alles mag. Voor beide kunstenaars is de uitkomst steeds weer een verrassende, maar logische weerslag van het maakproces. Anna Rudolf ziet haar lijnen als woorden. Bernadette Beunk als een verlengstuk van zichzelf. Hun lijnen reflecteren een binnenwereld die reageert op het leven rondom.

Link PuntWG