little owl design

Little Owl Design

Bruce Wayland [New York, Verenigde Staten] en Marcello De Simone [Lecce, Italië] leerden elkaar kennen in Amsterdam, en vormen sinds 2010 Little Owl Design.

Het eerste project van het duo, ‘Altered Perspectives’, is een mixed media van Nederlandse en Aziatische borden en schilderijen gecombineerd tot unieke werkstukken.

Vervolgens ontwikkelden zij een verzameling van behang met verschillende inspiratiebronnen zoals de natuur, de hemel boven Holland in combinatie met 18e-eeuwse etsen, 19e-eeuwse Nederlandse herbaria of een 19e-eeuwse Nederlandse sterrenkaart van het zuidelijk halfrond. De collectie werd in 2014 gepresenteerd tijdens Ventura Lambrate in Milaan.

 In 2014 werd ook voor het eerst ‘Altered Histories’ getoond waarin het effect van het linnen op de borden in klei werd gereproduceerd, en door middel van keramische transfers op de geglazuurd oppervlak een nieuwe voorstelling gecreëerd.

De rode draad -het idee van textiel op keramiek en van verbergen en onthullen van de structuur van het bord, heeft geleid tot hun nieuwste project ‘From A Different Cloth’, gepresenteerd voor het eerst in Milaan tijdens Ventura Lambrate 2015. Deze unieke collectie uit steengoed en porselein is dus het hoogtepunt van een zes jaar durend proces begonnen met hun doorgaand one-of-a-kind projekt ‘Altered Perspectives’ en vervolgens verder ontwikkeld met de limited edition serie ‘Altered Histories’.
In positieve reliëf wordt antieke textiel gecombineerd met de keramiek, een procedure die de kleinste details van de structuur van de borden en de zachtheid van het textiel in de hardheid van de keramiek reproduceerd.

De ‘From A Different Cloth’ collectie is volledig door Little Owl Design verwaardigd in hun atelier in Amsterdam.

www.littleowl.eu