Tekenkabinet in Kunstenhuis Amsterdam

Vrijdag 18 september t/m zondag 18 oktober 2015. Kunstenhuis aan de Polonceaukade 28, 1014 DA Amsterdam (Westerpark/Westergasterrein)
De opening vindt plaats op zondagmiddag 20 september, 15.00 uur. 

Deelnemers o.a. Anna Rudolf en Astrid Oudheusden, Meinbert Gozewijn-van Soest.

De eerste tentoonstelling van de derde editie van het Tekenkabinet in Museum Waterland Te Purmerend is nog maar net afgelopen, maar er is meteen een vervolg. Voor ieder die de tentoonstelling niet heeft bezocht of de tekeningen nogmaals wil zien, is de selectie tekeningen (max. A3) van ruim 100 hedendaagse tekenkunstenaars in een nieuwe presentatie in het voormalige Kunstenhuis in Amsterdam Westerpark te bewonderen. Er is een aantal nieuwe werken aan de collectie toegevoegd, ter vervanging van in Purmerend verkochte tekeningen.

De tentoonstelling van het Tekenkabinet valt goed te combineren met een bezoek aan Amsterdam Drawing, dat plaatsvindt op de NDSM werf in Amsterdam Noord, van 17 – 20 september. Een aantal deelnemers aan het Tekenkabinet zal ook op deze beurs vertegenwoordigd worden.

Alle tentoongestelde tekeningen zijn te koop (en worden verpakt in een handgemaakte kartonnen doos met deksel) in het Kunstenhuis, maar ook nog altijd via de webshop van het Tekenkabinet.

Anna Rudolf - z.t. inkt en houtskool op papier 24 x 30 cm

Anna Rudolf – z.t. inkt en houtskool op papier 24 x 30 cm

Astrid Oudheusden_Daily Drawing 14-8-14 gemengde techniek op papier 23 x 21 cm

Astrid Oudheusden_Daily Drawing 14-8-14
gemengde techniek op papier
23 x 21 cm

MGvS_Baardman potlood op papier 30 x 24 cm

MGvS_Baardman
potlood op papier
30 x 24 cm